CollegeTour enthousiasmeert studenten voor tuinbouw

    14 december 2022
college tour (1)

CollegeTour enthousiasmeert studenten voor tuinbouw

Glastuinbouw Nederland, Greenport Aalsmeer en VNO-NCW Westland-Delfland sloegen via CollegeTour 2022 de handen ineen om jong, nieuw talent te koppelen aan glastuinbouwondernemingen in de regio Westland, Oostland, Aalsmeer en Noord-Holland Noord (Glastuinbouw Nederland, 2021).

Via CollegeTour maken mbo-studenten kennis met de tuinbouwsector. Daarnaast doen ze mee aan een online CollegeTour in de klas met futuroloog Richard van Hooijdonk, maken ze uitdagende opdrachten, bezoeken ze een gaaf horti-project én kunnen ze via matchmaking op zoek naar een stage en/of baan in de glastuinbouw (Glastuinbouw Nederland, 2021).

In november vond er weer een nieuwe editie van CollegeTour plaats. Ditmaal was het de beurt aan Dutch Flower Group. Marcel Zandvliet, CMO bij Dutch Flower Group, nam de studenten mee in de volle breedte van de sierteeltsector. Van logistiek tot supply chain management en het belang van duurzaamheid. Na het gastcollege bezochten de studenten één van de retailbedrijven van Dutch Flower Group: The Floral Connection in De Kwakel. Hier kregen de zij een rondleiding door het pand van Rick van Rijn en Iris de Waal en zagen ze hoe bloem- en plantconcepten worden bedacht en ontwikkeld voor meerdere supermarktketens in heel Europa. Als opdracht mochten de studenten tijdens de rondleiding noteren wat The Floral Connection al doet op het gebied van duurzaamheid en hun visie geven op wat er nog aan duurzaamheid verbeterd kan worden in en rondom de bedrijfsprocessen en de locatie zelf.

Wij hopen de studenten geënthousiasmeerd te hebben om na hun studie aan de slag te gaan in de wondere wereld van de sierteelt!

Het laatste nieuws

Nooit iets missen van The Floral Connection? Bekijk alle nieuwsberichten in ons nieuwsoverzicht.

Nieuwsoverzicht

This website uses cookies. We use cookies to enable website functionality

Ok