Meet the team - Luís Franco Martins

    13 juli 2023

Luís Franco Martins is werkzaam als Senior Teamleader Quality Control bij The Floral Connection. In dit interview spreken we met hem over zijn achtergrond en passie.

Luís komt oorspronkelijk uit Lissabon, Portugal, waar hij werkte als opticien. Hoewel hij veel plezier beleefde aan zijn vak, verdiende hij er relatief weinig mee en zag hij niet zoveel kansen voor de toekomst. Veertien jaar geleden besloot hij naar Nederland te verhuizen en kwam hij terecht in de kassenbouw, wat achteraf gezien een grote overgang bleek te zijn van het maken en aanpassen van brillen naar het verrichten van fysiek zwaar werk bij het bouwen van kassen.

Van brillen naar bloemen

Via een vriend kwam Luís terecht bij Green Partners, waar hij in de productie begon. Alles was nieuw en hij leerde meer over de productielijnen en ging na een poosje aan de slag als orderpicker. Luís: “Ik was vastbesloten om alles te leren en begon het productieproces goed te begrijpen.” Hierna maakte hij de stap naar de centrale inpakafdeling, waar destijds alles nog handmatig werd gedaan voordat het later machinaal werd verwerkt.

Uiteindelijk vond Luís zijn plek bij de afdeling kwaliteit, wat het ontbrekende stukje was in zijn ervaring in de productie. Hij begon met het uitvoeren van controles aan de band en na verloop van tijd werd hij teamleider. Hij vervult deze rol nog steeds met veel passie en plezier. Daarnaast heeft hij de overstap gemaakt van werken via een uitzendbureau naar een vast dienstverband en heeft hij de fusie meegemaakt waaruit The Floral Connection, is ontstaan.

Taalvaardigheid, voetbal en heimwee naar Portugal

Luís spreekt naast Portugees ook vloeiend Nederlands, Engels, Spaans en Pools. Het beheersen van het Pools is bijzonder handig omdat veel van zijn collega’s deze taal spreken. Bovendien is zijn vriendin Pools, zij zorgt er onder andere voor dat hij dagelijks kan genieten van een goed gevulde lunchbox. Gelukkig delen ze ook een liefde voor Portugal, en daarom brengen ze bijna elke vakantie samen door in Luís’ thuisland.

Naast zijn werk is voetbal zijn grote passie. Luís: “Ik ben een trouwe supporter van Sporting Portugal en Feyenoord. In mijn vrije tijd ga ik graag naar wedstrijden van Feyenoord. Daarnaast hou ik erg van het strand, omdat het mij doet denken aan Portugal. Dit is ook de reden waarom ik met mijn vriendin in Naaldwijk woon, het strand in Monster is er vlakbij.” Gevraagd naar wat hij het meest mist uit Portugal, noemt hij naast het strand ook het mooie weer en het lekkere eten.

Continu streven naar verbetering en kwaliteit

In zijn werk streeft Luís voortdurend naar verbetering, zowel voor de efficiëntie als het welzijn van zijn collega’s. Hij hecht veel waarde aan het nakomen van afspraken, wat een kernwaarde is voor hem. Luís: “Mijn grootste uitdaging is ervoor zorgen dat de kwaliteit elke dag op hoog niveau blijft. Dit begint met het zorgvuldig beoordelen van de bloemen bij binnenkomst en het uitvoeren van grondige controles tijdens het productieproces.” Hierbij kan Luís rekenen op een goed op elkaar afgestemd team en de ondersteuning van zijn manager, Marco. Zelfs tijdens zijn reizen kan Luís het niet laten om in winkels te kijken hoe ‘zijn’ boeketten worden gepresenteerd.

Het opstellen van het rooster is ook uitdagend. Gelukkig zijn de medewerkers flexibel en kan Luís goed inspelen op de vraag vanuit de verkoop. Tijdens drukke periodes zoals Valentijnsdag en Moederdag bundelen ze gezamenlijk hun krachten, zodat de kwaliteit voor de klanten gewaarborgd blijft.

Een bloeiende carrière met ambitie

Na de fusie ontstond The Floral Connection, een groter en nog meer geprofessionaliseerd bedrijf. De condities in de productiehal zijn geoptimaliseerd voor de verwerking van bloemen. Voorheen was kwaliteit een onderdeel van de productie, maar nu heeft het een aparte afdeling gekregen vanwege het grote belang ervan. “Dit heeft het werk voor mij nog leuker en uitdagender gemaakt”, vertelt Luís.

Luís benadrukt het belang van het team en hoe het hem energie geeft. Hij staat altijd klaar voor zijn team, en zij staan klaar voor hem. Luís heeft een bloeiende carrière doorgemaakt, waarbij hij geniet van het uitdagende werk, de voortdurende optimalisatie van kwaliteit en de dynamiek binnen zijn team. Hij gelooft dat er geen grenzen zijn aan wat hij kan bereiken en blijft altijd op zoek naar nieuwe kansen. Zijn motto is dan ook: “The Sky is the limit”.

The Floral Connection Luis 1 verkleind
Beeld: Luís Franco Martins

Het laatste nieuws

Nooit iets missen van The Floral Connection? Bekijk alle nieuwsberichten in ons nieuwsoverzicht.

Nieuwsoverzicht

This website uses cookies. We use cookies to enable website functionality

Ok