Meet the team - Michel Zaremba

    21 september 2023

Michel Zaremba vervult de rol van Business Process Manager bij The Floral Connection. In dit interview deelt hij inzichten over zijn werk en visie.

Ongeveer negen jaar geleden kwam Michel min of meer toevallig terecht bij The Floral Connection, (destijds Bloom). Zijn carrière begon buiten de sierteelt, toen hij tijdens zijn Hbo-opleiding werkte bij het Instituut voor Psychotrauma in Diemen.

Michel kijkt terug: “Op de marketingafdeling, waar een interim marketingmanager aan de slag ging, vielen alle stukjes op hun plek. Hij was een geweldige leermeester die theoretische kennis omzette naar praktische toepassingen, en dat was voor mij een echte eyeopener.”

Carrière in de sierteelt

Desondanks koos hij na het afronden van zijn studie niet voor een carrière in marketing, maar voor de commerciële kant in de sierteelt branche. “Het was indrukwekkend om te ontdekken hoeveel erbij komt kijken voordat een bosje bloemen in de supermarkt belandt; als consument besef je dat vaak niet”, vertelt  Michel. Zijn verantwoordelijkheid omvatte alles wat bij het boeket komt kijken. “Ik hield me bezig met inkoop, voorraadoptimalisatie en procesverbetering”, vertelt Michel verder. Na deze periode heeft Michel de overstap gemaakt naar een rol als accountmanager bij Greenex.

Veranderingen tijdens de coronaperiode

Tijdens de coronaperiode waagde hij een korte uitstap naar een IT-bedrijf, maar keerde na een half jaar weer terug naar zijn vertrouwde plek in een nieuwe rol als Business Process Manager. “Het voelde meteen goed om terug te zijn”, vertelt Michel. Ook in zijn persoonlijke leven veranderde er veel tijdens de coronaperiode. Zijn dochtertje, Liva werd geboren en samen met zijn vrouw Andrea kocht hij een nieuwbouwwoning in Waddinxveen, de plaats waar Michel momenteel al met veel plezier woont. De woning zal naar verwachting in november 2023 worden opgeleverd.

Bruggenbouwer en verbeteraar

Michel vervolgt: “Binnen mijn huidige rol als Business Process Manager vind ik voldoening in het verbeteren en vooral vereenvoudigen van processen. Houd het simpel, standaardiseer zoveel mogelijk én maak daarbij gebruik van de beschikbare tools. Ik zeg altijd dat ik op een roze wolk leef, omdat ik een zeer heldere visie heb op waar we als bedrijf naartoe moeten.

Binnen Dutch Flower Group kunnen we bovendien kennis delen tussen de verschillende bedrijven én van elkaar leren. In mijn positie fungeer ik als de verbindingsbrug tussen de bedrijfsvoering en IT, wat naadloos aansluit bij mijn kennis en ervaring én waar ik bovendien heel blij van word.”

Met zijn scherpe visie en brugfunctie tussen bedrijfsvoering en IT is Michel een drijvende kracht bij The Floral Connection. Hij inspireert tot groei en aanpassing in een veranderende wereld!

fotomel bedrijven 2023
Michel Zaremba

Het laatste nieuws

Nooit iets missen van The Floral Connection? Bekijk alle nieuwsberichten in ons nieuwsoverzicht.

Nieuwsoverzicht

This website uses cookies. We use cookies to enable website functionality

Ok