Bijenpark Trade Parc Westland in ontwikkeling

    2 mei 2022
HH_inzaaiactie Westland

𝘽𝙞𝙟𝙚𝙣𝙥𝙖𝙧𝙠 𝙞𝙣 𝙏𝙧𝙖𝙙𝙚 𝙋𝙖𝙧𝙘 𝙒𝙚𝙨𝙩𝙡𝙖𝙣𝙙 𝙞𝙣 𝙤𝙣𝙩𝙬𝙞𝙠𝙠𝙚𝙡𝙞𝙣𝙜

Samen met 11 TFC-collega’s hebben we een vervolg gegeven aan het creëren van een heus bijenpark op het Trade Parc Westland. De bomen en struiken die op 1 december vorig jaar werden geplant beginnen al frisgroen uit te lopen. Langs de natuurlijke oever hebben we nu speciaal bloemenzaad ingezaaid. Deborah Post, dé bijenkoningin en initiatiefneemster van Honey Highway, legt ons uit hoe het zaaien in zijn werk gaat. Harken, zaaien, weer harken en groeien maar! Binnenkort zal hier een oase van wilde bloemen bloeien; een walhalla voor de bij én voor alle collega’s die hier dagelijks een frisse neus halen.

Bedankt Deborah, Brit, Jeroen, Tessa, Mees, Barry, Jolanda Boks, Jop, Niels, Renate, Cristy en Marina voor jullie zaaikunsten!
𝘛𝘰𝘨𝘦𝘵𝘩𝘦𝘳, 𝘸𝘦 𝘥𝘦𝘭𝘪𝘷𝘦𝘳 𝘢 𝘧𝘭𝘰𝘳𝘢𝘭 𝘱𝘢𝘳𝘢𝘥𝘪𝘴𝘦 𝘧𝘰𝘳 𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘦𝘦𝘴!

Leuk weetje… Draag ook bij aan de bescherming van de wilde bij en tel mee! De Nationale Bijentelling is dit weekend, zaterdag 23 & zondag 24 april. Onderzoekers gebruiken de resultaten van de Nationale Bijentelling om te zien waar de verschillende bijensoorten voorkomen in Nederland en of die aantallen toe- of afnemen. Heel belangrijk dus!

#makinglifecolourful #bijen #savethebees

HH_inzaaiactie Westland_2

Het laatste nieuws

Nooit iets missen van The Floral Connection? Bekijk alle nieuwsberichten in ons nieuwsoverzicht.

Nieuwsoverzicht

This website uses cookies. We use cookies to enable website functionality

Ok